به گزارش خبرگزاری مهر، میزگرد روزنامه العرب الیوم که بسام قاقیش(وزیر سابق آب اردن) وعبدالعزیز السید(رئیس اتحادیه احزاب عربی) ونواف الزرو ومحمد عریضه(نویسندگان اردنی)و مصطفی مصلح زاده سفیر ایران در اردن در آن حضور داشتند به این شرح است:
خصومت آمریکا با انقلاب اسلامی و علل آن
سفیر ایران در اردن گفت: خاورمیانه دو دوره 30 ساله را پشت سرگذاشته است. دوره اول شامل تلاش آمریکا برای تشکیل و تثبیت دولت اسرائیل به عنوان قدرت اول اقتصادی، نظامی و تکنولوژیک در منطقه و دوره دوم مبتنی بر مشروعیت بخشیدن به اسرائیل بوده است. در دوره دوم آمریکا با یک استراتژی جدید در منطقه بنام مقاومت اسلامی روبرو شد که پروژه آمریکا را با مشکل مواجه کرد و کمپ دیوید، اسلو و طرح خاورمیانه بزرگ را به شکست کشاند. در نتیجه مشکل آمریکا و اسرائیل پرونده هسته ای ایران نیست بلکه استراتژی مقاومت اسلامی است.
وی افزود: فشارها و تحریمهای آمریکا علیه ایران از زمان پیروزی انقلاب شروع شد که در سالهای اخیر، آمریکا سعی کرده بقیه کشورها را نیز با خود همراه کند. آمریکا تا کنون 2 بار بطور مستقیم به ایران حمله کرده است. نخست در سال 1980 بود که در صحرای طبس شکست خورد و عقب نشینی کرد. در مورد دوم آمریکا در سال 1986 به کشتی ها و اسکله های ایران حمله کرد و چند ناو ایرانی را منهدم کرد. در حالی که آن زمان پرونده هسته ای ایران مطرح نبود و هدف اصلی این بود که ایران را به عنوان مرکزیت مقاومت اسلامی از بین ببرند . دولتمردان دوره بوش پس از قرار دادن ایران در محور شرارت چند بار به صراحت گفتند باید نظام ایران ساقط شود.
سفیر ایران تاکید کرد: قبل از جنگهای 2006 و 2008 اسرائیل تصور می کرد قدرت برتر منطقه است ولی پس از ان بطلان این تفکر ثابت شد.البته متاسفیم که در تقابل ایران با آمریکا و اسرائیل، برخی کشورها در کنار آمریکا قرار می گیرند. وقتی آمریکا تحریم نفت ایران را اعلام کرد برخی از کشورها گفتند کمبود نفت ایران را جبران می کنیم.
سیاست خارجی ایران در منطقه و تکنولوژی هسته ای
سفیر ایران در ادامه گفت: در طول 33 سال هیچ تجاوزی علیه هیچ کشوری نداشته ایم. در حوادث بحرین ایران را متهم به دخالت کردند ولی شاهد بودیم که کمیته ویژه تحقیق که توسط دولت بحرین تشکیل شده بود وجود هرگونه نشانه از دخالت ایران در حوادث آن کشور را رد کرد.
وی اضافه کرد: ما عضو ان پی تی هستیم و از آن تخطی نکرده ایم. ولی خواست آمریکائیها از ایران فراتر از ان پی تی است . آنها می گویند اصلا نباید غنی سازی داشته باشید. در تمامی مراکز هسته ای ما دوربینهای آژانس بصورت 24 ساعته فعالیتها را کنترل می کنند. بازرسان تا کنون بیش از 3000 نفر روز از مراکز هسته ای ما دیدن کرده اند. بنابراین ما مخفی کاری نکرده بلکه همکاری کرده ایم. ولی مشکل ان است که آنها می خواهند از مراکز نظامی ما بازدید کنند.
چشم انداز آینده
مصلح زاده عنوان کرد : تمدن غرب رو به زوال است. این سخن فقط متعلق به من نیست بلکه صاحبنظرانی چون رابرت رینگر استاد جامعه شناس آمریکایی بیش از سه دهه قبل کتابی با عنوان "تمدن غرب رو به افول" نوشته است. امروزه بحران اقتصادی و شرایط جدید به این افول کمک کرده است. به همین دلیل است که آمریکا و اسرائیل از ایجاد یک قدرت بزرگ در منطقه نگران هستند. بیداری مردم نیز(که در طول 60 سال گذشته سابقه نداشته) روند تضعیف آمریکا و اسرائیل را تقویت می کند. شکی نیست که دولتهای عربی مثل دولت سوریه قطعا نیاز به اصلاحات دارند، ولی آمریکا و اسرائیل در سوریه اصلاحات نمی خواهند بلکه در پی جنگ داخلی هستند. در صورتی که ما خواستار اصلاحات هستیم و این سیاست را نه تنها در سوریه بلکه در بحرین، یمن، مصر و تونس نیز داریم. پس ما می توانیم به یک منشور وحدت مبتنی بر دولتهای مردمی در منطقه برسیم و بدینوسیله مانع دخالت آمریکا، اسرائیل و غرب بشویم.
وی گفت: ایران در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی و نظامی امنیتی پیشنهاد همکاری با کشورهای حوزه خلیج فارس را مطرح کرده ولی پاسخی دریافت نکرده است.علت دوم خصومت با ایران ، هراس از احیای تمدن اسلامی است زیرا در تمدن اسلامی ایرانیها ، اعراب و ترکها مشارکت داشتند و هدف ما اکنون همانگونه است و به دنبال وحدت اسلامی بین شیعه و سنی هستیم . اگر از حزب الله (شیعه) حمایت می کنیم از حماس (سنی) هم این حمایت را داریم.
در این نشست بسام قاقیش وزیر آب سابق اردنی اظهار داشت : من معتقدم ایران دارای بمب هسته ای نیست و نیت تولید آن را نیز ندارد زیرا در آن صورت خودش مورد هدف قرار خواهد گرفت. هدف از تبلغات اسرائیل این است که ایران را دشمن اول منطقه جلوه دهد و سپس جهان اسلام را با ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی تجزیه کند. در حال حاضر همه به استراتژی مقاومت در مقابله با اسرائیل و آمریکا معتقد نیستند و عجیب اینکه دشمنی بین دول عربی منطقه و ایران بیشتر از دشمنی آنها با اسرائیل است. ایران باید کار رسانه ای و تبلیغی قوی انجام بدهد و اعلام کند که بمب اتم ندارد.
وی ادامه داد: ما اردنیها نیز در پی کسب انرژی هسته ای هستیم. آیا این به معنی تلاش برای ساخت بمب اتمی است؟ اگر دیدگاه آمریکا و اسرائیل نسبت به اردن مشابه دیدگاه آنان به ایران بود، اردن را نیز متهم به تلاش برای ساخت سلاح هسته ای می کردند. لذا هدف آنان نابودی ایران و تثبیت اسرائیل به عنوان قدرت مشروع و شماره یک منطقه است. در منطقه هیچ دوستی برای اسرائیل وجود ندارد زیرا این رژیم می خواهد بطور مطلق بر کل منطقه مسلط شود. علیرغم وجود معاهده صلح اردن با اسرائیل، این رژیم تمام سهم آب اردن و فلسطین را تصاحب می کند. میزان مصرف فلسطینیها از آب کمتر از 10 درصد مصرف اسرائیلیها است. در کنفرانسی که در اتریش شرکت داشتم همه مشارکت کنندگان بر این عقیده بودند که اسرائیل بزرگترین آلوده کننده محیط زیست منطقه است. اسرائیل بر مراکز تصمیم گیری آمریکا مسلط است ولی ما امت اسلامی متاسفانه وحدت نداریم. سوال من از آقای سفیر این است که ایران چه اقدامی برای تفاهم با کشورهای عربی انجام داده است؟
- موشکهای غزه ابتدائی هستند و ارزش نظامی ندارند ولی موشکهائی که حزب الله در اختیار دارد از ارزش نظامی برخوردار است.
موشکهای پاتریوت توانائی مورد هدف قرار دادن 80 درصد موشکهای مهاجم را دارد.
- معتقدم در سال جاری و سال آینده جنگی در منطقه رخ نخواهد داد. فعلا هدف اساسی سوریه است و اگر سوریه سقوط کند همه چیز تمام خواهد شد.
عبدالعزیز السید رئیس اتحادیه احزاب عربی نیز در این میز گرد در خصوص موضوعات مطرح شده اظهار داشت : در سال 1916 سایسپیکو به منظور تجزیه جهان عرب ایجاد شد. اعلامیه بالفور نیز رژیم صهیونیستی را بوجود آورد. نجیب عازوری در ابتدای قرن گذشته گفت در منطقه عربی دو پروژه حادث خواهد شد. نخست تشکیل دولت اسرائیل و دوم نهضت بیداری جهان عرب. این دو پدیده امکان همزیستی مسالمت آمیز ندارند و دائم با یکدیگر خواهند جنگید تا یکی از آنها دیگری را از بین ببرد. من به ایشان می گویم ما قرن جدید را با پیروزیهائی شروع کردیم و اکنون جنبشهای مردمی تهدیدی بزرگ برای آمریکا و رژیم صهیونیستی است. بر این اساس آنها تلاش می کنند در مسیر این جنبشها انحراف ایجاد کنند.
- بن گورین می گوید اسرائیل نمی تواند دوام داشته باشد زیرا در منطقه مشروعیت ندارد. آمریکا و انگلیس، برای محافظت از منافع خود اسرائیل را در منطقه بوجود آوردند.
- کتاب ”خنجر اسرائیل“ سوریه را به چهار دولت و عراق را به سه دولت تقسیم نموده و مصر را متعلق به قبطیان می داند. کسینجر گفت کاری خواهم کرد که شیعه و سنی با یکدیگر درگیر شوند و نفت علیه اعراب بکار گرفته شود.
- کمپ دیوید باعث ایجاد انشقاق در امت عربی اسلامی شد و مقاومت فلسطین را به ضعف کشاند.
- ایران و سوریه دو کشور حیاتی برای روسیه در منطقه هستند که روسیه بدون آنها نمی تواند منافع خود را حفظ نماید. این محور از اجرای طرح خاورمیانه جدید و خاورمیانه بزرگ جلوگیری کرده است. سرزمین شام از قدیم در قلمرو امپراطوری های بزرگ بوده لذا روسیه نسبت به حفظ سوریه اهتمام دارد. آمریکا تنها در صورت سقوط سوریه می تواند بر روسیه، چین و ایران در منطقه غلبه کند و معتقدم آینده جهان در قرن جاری در سوریه رقم خواهد خورد.
- بر ایران اعمال فشار می کنند، دانشمندان آن را به قتل می رسانند، مانع از دستیابی آن به تکنولوژی می شوند، در آذربایجان پایگاه احداث می کنند تا به اهداف علیه ایران برسند.
- معتقدم فعالیت تبلیغی و رسانه ای ایران بسیار ضعیف است و ایران باید در این زمینه بیشتر کار بکند.
- معتقدم علیرغم همه این تحولات جنگ هسته ای علیه ایران بوقوع نمی پیوندد زیرا ایران نه بمب اتم دارد و نه نیت دستیابی به آن را و آمریکا و اسرائیل این موضوع را بهتر از همه می دانند. لذا هدف آنها این است که ایران را بجای اسرائیل به عنوان خطر نخست برای اعراب جلوه دهند. آمریکا امکان ورود به یک جنگ جدید را ندارد. اسرائیل نیز بعد از جنگ 2006 یک و نیم میلیارد دلار برای موشکهای ضد موشک حیتس هزینه کرد و مبالغ دیگری برای سیستم گنبد آهنین و غیره. سوال این است که اگر ایران مثلا هزار موشک به سمت اسرائیل شلیک کند و هزینه هر فروند موشک ضد موشک برای مقابله با آنها حدود 100 هزار دلار باشد، این پروژه برای اسرائیل چقدر تمام خواهد شد؟ این در حالی است که در آمریکا زمزمه هائی مبنی بر کاهش کمکهای نظامی آمریکا به اسرائیل مطرح است. لذا اسرائیل تلاش می کند کشورهای دیگر را علیه ایران تحریک کند و هزینه ها را به آنها تحمیل نماید.
- ایران پس از انقلاب 3 اقدام مهم انجام داد. نخست اینکه سفیر اسرائیل را اخراج و سفارت را به فلسطین تحویل داد. اقدام دوم تعیین روز جهانی قدس و سومین اقدام طرح موضوع استکبار جهانی بود.
باید تلاش شود اختلاف بین شیعه و سنی کنار گذاشته شود و اصلاحات دموکراتیک در کشورها انجام شود.
نظر شما